ترافیک سنگین دربزرگراه آزادی، کوثر و سه راه خیام در مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای پنج منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (یکم مرداد ۱۴۰۳) برگزاری کارگاه نقاشی «زیارت رنگ‌ها» با موضوع اربعین در مشهد امامی‌راد: طرقبه‌شاندیز دایه مهربان‌تر از مادر نمی‌خواهد | گسترش مشهد به سمت طرقبه‌شاندیز معضلات فراوانی درپی دارد اجرای ۱۳۰ هکتار پارک، هسته مرکزی شهر مشهد را به ارتفاعات جنوب وصل می‌کند شهروند خبرنگار | درخواست امتداد خط ۴ قطارشهری مشهد تا میامی + پاسخ فرماندار مشهدمقدس: امروز در نقطه‌نقطه شهر، پروژه فعال وجود دارد شهردار مشهدمقدس: بوستان جهان‌شهر، بزرگ‌ترین پارک شهر است پروژه جهان‌شهر؛ مهم‌ترین دستاورد دوره ششم مدیریت شهری | احداث ۱۳ پارک ویژه بانوان در مشهدمقدس درباره مزرعه تاریخی «سرده» و قناتی که مشهدی‌ها را سیراب می‌کرد امیر آذریان: هرکس برای شهدا قدم بردارد، به امنیت کشور کمک می‌کند شهردار منطقه۸ مشهد: اجرای پروژه‌های عمرانی در اراضی پادگان، حاصل تعامل ارتش با مدیریت شهری است گلایه ساکنان محله مهرآباد مشهد از انسداد یک پُل تشکیل ۶ کمیته تخصصی برای استقبال از زائران دهه آخر صفر در مشهد آغاز عملیات اجرایی فاز یک بوستان ۲۵ هکتاری جهانشهر در مشهد + فیلم ترافیک سنگین در بزرگراه آزادی، بولوار وکیل‌آباد و میدان فلسطین در مشهد | فوت عابر پیاده در تصادف با کامیون (۳۱ تیر ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۲۱۰۹ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۳ خودروی متخلف توقیف شدند (۳۱ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تدارک ویژه مشهد برای ایام چراغ برات | دفن ۴۰۰ هزار نفر در بهشت‌رضا‌(ع) مشهد + ویدئو

  • کد خبر: ۱۵۳۳۸۹
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۳
تدارک ویژه مشهد برای ایام چراغ برات | دفن ۴۰۰ هزار نفر در بهشت‌رضا‌(ع) مشهد + ویدئو
مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد گفت: میانگین تعداد متوفیان در روز ‌در مشهد ۶۰ نفر است که تعداد آقایان بیشتر است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی علی‌آبادی، مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد، در نشست خبری با خبرنگاران که به‌مناسبت چراغ برات امروز در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اکنون سه آرامستان تحت نظارت داریم‌ که شش آرامستان داخل شهر هستند که اجازه دفن در آنجا ندارند، اما ما نظارت می‌کنیم. به سمت این می‌رویم که این آرامستان‌ها را به فضای سبز تبدیل کنیم و یکسان‌سازی شود. 

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری مشهد با بیان اینکه قریب به ۴۰۰هزار متوفی در بهشت رضا دفن شده‌اند، مشهد شهر زائر پذیری است و ۳۵درصد متوفیان از شهرستان هستند، ادامه داد: مدت زمان پذیرش و دفن متوفی از ۱۴۰ دقیقه در سال جاری به ۱۳۳دقیقه رسیده است و اگر دسترسیثبت احوال نیز در اختیار ما قرار بگیرد، حدود ۱۰ دقیقه دیگر زمان کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین در کنار خدمات عمومی که به شهروندان ارائه می‌شود، همچون مناطق شهری با مسائلی همچون معابر، فضای سبز، رفت و روب، ترافیک، سد معبر، تاسیسات، آب شرب و... مواجه هستیم.

علی‌آبادی، با اشاره به اینکه مهمترین دغدغه ما، توسعه آرامستان‌ها است، ادامه داد: ۲۳ هکتار تملک شده تا به آرامستان اضافه شود. همچنین تنهاآرامستانی در کشور هستیم که امکان توسعه را داریم، زیرا پیرامون آرامستان امام رضا زمین خالی قرار دارد و از همه مهمتر قابلیت دسترسی اتوبان، کنار گذر شمالی، ریل قطار و... است تا آرامستان توسعه پیدا کند و تا سال‌ها آرامستان متمرکز خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: در حال آماده‌سازی سالن معراج هستیم و سردخانه نیز ظرفیت ۷۰۰ متوفی را دارد. یکی از کار‌هایی که سازمان انجام می‌دهد بحثساخت قبور است؛ قطعات خاصی اعم از قطعه شهدا، خانواده شهدا، اصحاب شهدا، نام آوران و اهدا کنندگان زندگی وجود دارد.

افزایش سه درب ورود و خروج در بهشت رضا برای ایام چراغ‌برات

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد تصریح کرد: ذخایر قبور به واسطه ویروس کرونا کاهش یافته، اما در حال افزایش ظرفیت هستیم. قبور خانوادگی وجود دارد و امکان ساخت قبور برای شرایط بحرانی را داریم.

وی گفت: باتوجه به اتفاقی که در سال۱۴۰۰ رخ داد، سوله انتظار را به سوله بحران تبدیل کردیم و ۱۱تخت غسالخانه در آن مستقر شده است. همچنینامیدوارم تا ۲ ماه آینده سالن انتظار جدید به بهره برداری برسد.

علی آبادی خاطرنشان کرد: بستر آب شرب وجود دارد و خط لوله تا چند ماه دیگر به بهره برداری می‌رسد تا درصورت مشکل، بتوانیم از آن استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد ادامه داد: چراغ برات سنت دیرینه‌ای است و ما در قبال آن وظایفی داریم و صبح امروز آغازشده است.

وی ادامه داد: تفاوت آن با سال گذشته افزایش سه درب ورود و خروج و هماهنگی معابر با پلیس راهور است و امیدواریم مدیریت شود. اما بار ترافیکی وورودی خودرو‌ها گنجایش این فضا را ندارد. همچنین متکدیان مانع از برگزاری مراسم چراغ برات می‌شود لذا جمع آوری انجام خواهد شد. همچنینساماندهی دستفروشان با کمک منطقه هفت انجام می‌شود.

علی‌آبادی تصریح کرد: هیچ دستفروشی را تا روز جمعه نخواهیم داشت و آتش نشانی و هلال احمر نیز همچون گذشته مستقر خواهند شد. همچنینایستگاه فرهنگی با موضوعیت انتظار پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: مسیریابی بلوک‌ها از دغدغه‌ها بود و فرایند نامگذاری در مراحل تصمیم گیری است همچنین از مسیریاب‌ها استفاده کردیم و نقشه‌ای دراختیار مردم قرار می‌گیرد که شهروندان از طریق کیوآر کد و شماره بلوک می‌توانند آدرس موردنظر را پیدا کنند.

وی تاکید کرد: درخواست ما از شهروندان در این ایام، استفاده از خطوط حمل و نقل عمومی است، تعداد زیادی ون در آرامستان برای جابه‌جاییشهروندان پیش بینی شده است.

وجود ۱۲هزار قبر آماده در آرامستان بهشت رضا (ع)

علی‌آبادی، در پاسخ به خبرنگاران در خصوص افزایش قبور گفت: ۲۳هکتار در ضلع شمال غربی تملک کردیم و در تعامل با آستان قدس هستیم تاضمن پرداخت حق آنان فضای آرامستان را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: ۱۲ هزار قبر آماده وجود دارد که چهار هزار قبر آن در بهشت رضوان است و تا پایان سال ۷هزار قبر به این رقم در بهشت رضا اضافه میشود. همچنین پیش بینی می‌شود تا پایان سال۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰هزار قبر در بهشت‌رضا و ۱۵ هزار قبر در بهشت رضوان ایجاد شود.

وی تصریح کرد: هزینه‌ای برای قبر گرفته نمی‌شود بلکه صرفا برای ارائه خدمات است. برای حمل به آرامستان، تغسیل، تدفین و؛ که مجموعا ۲میلیون و۸۶۰هزار تومان است. پنج بلوک برای دفن اختصاص داده شده که خانواده متوفی می‌توانند انتخاب کنند.

شستشوی متوفیان دستی انجام می‌شود

مدیرعامل سازمان مدیریت آرامستان‌های شهرداری مشهد افزود: مبلغ پیشنهادی هزینه کفن و دفن برای سال آینده حدود ۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان است.

وی تصریح کرد: جهت شستشو از دستگاه نمی‌شود و ضرورتی هم ندارد. همچنین موضوع خرید زمین با شهردار مطرح شده است و مقرر است در شورای استان دغدغه خرید زمین‌های اطراف آرامستان از آستان قدس مطرح شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->